Вълна от критики заля социалните мрежи, защото чернокожа актриса играе Ан

...
Вълна от критики заля социалните мрежи, защото чернокожа актриса играе Ан
Коментари Харесай

Критики заляха интернет, защото чернокожа актриса играе Ан Болейн

Вълна от рецензии заля обществените мрежи, защото чернокожа актриса играе Ан Болейн. Нов сериал, отдаден на една от най-популярните и трагични истории в британската история - тази на крал Хенри VIII и Ан Болейн, потегля от 31 май по британската телевизия " Канал 5 ". 

Главната роля се извършва от чернокожия модел и актриса Джоди Търнър-Смит. Сериалът ще наблюдава  последните дни на брачната половинка на краля преди да бъде екзекутирана по обвиняване в измяна. Болейн е втората от общо шестте съпруги на Хенри VIII и майка на кралица Елизабет I. След като ражда Елизабет две несполучливи бременности. Тя не съумява да роди на краля наследник, по тази причина Хенри VIII още веднъж си търси жена. Хенри избира Джейн Сиймур. За да се освободи от брака си с Ан Болейн, Хенри подрежда да се организира следствие против нея. Ан е упрекната във вещерство, блудничество, невярност, изменничество, скрит план против краля и е наказана и обезглавена в Крепостта на Лондон  през май 1536 година Женитбата на Ан с Хенри VIII и нейната екзекуция са единствено началото на огромна политическа и религиозна смяна, която се назовава британска Реформация.

По сюжет Ан Болейн хвърля феминистка светлина върху последните месеци от живота си, преосмисляйки битката си с патриархалното общество на Англия по времето на Тюдорите. 

Критиките в обществените медии са ориентирани не против цвета на кожата на Джоди Търнър-Смит, а против обстоятелството, че Ан Болейн е историческа персона и не е чернокожа, по тази причина е неприемлива сходна " политическа уместност ". Според критиците продуцентите са прекалили, също така няма смисъл да се пренаписва историята. Опасенията са, че много младежи или незапознатите с английската история могат неверно да интерпретират историческите събития от средата на XVI век, тъй като обликът на кралицата не се препокрива с истината. Някои даже си майтапиха, че така като Болейн е обезглавена, ще появят изказвания, че това е расистка демонстрация. 

В предходни екранизации на тази част от британската история Болейн е била играна от Натали Портман и Натали Дормър. 

В изявление за Deadline през 2020 година режисьорът Хедъруик Търнър показа, че Търнър-Смит е идеална за ролята: „ Джоди е същинска кралица. Тя е привлекателна и има извънредно достолепие, което е по този начин належащо за ролята. "

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР